Política 26/06/2022

MÉS per Mallorca exigeix la compareixença de Sánchez i Marlaska al Senat

Apesteguia: "El problema de la migració s'ha d'abordar de manera seriosa, no amb eslògans trumpistes com ha fet Sánchez"

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el senador autonòmic, Vicenç Vidal.

PalmaMÉS per Mallorca ha exigit aquest diumenge la compareixença del president del govern, Pedro Sánchez, i del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Senat, i ha condemnat la "massacre" ocorreguda a la tanca de Melilla.

Segons ha informat MÉS per Mallorca en una nota de premsa, el coordinador general de la formació i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, i el senador autonòmic Vicenç Vidal han anunciat aquest diumenge que el partit ecosobiranista demanarà al Senat la compareixença del president, Pedro Sánchez, i del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè expliquin l'actuació duita a terme per part de la policia espanyola a la tanca entre el Marroc i Melilla, on divendres van morir una quarantena de persones i hi va haver centenars de ferits.

Apesteguia ha apuntat que "els fets ocorreguts atempten contra els drets humans. Som terra d'acollida i no podem permetre que massacres com la de divendres a la tanca melillenca quedin impunes". El coordinador ecosobiranista ha manifestat que "el president Pedro Sánchez ha d'assumir responsabilitats, donar la cara i explicar si és cert que va ser una acció coordinada entre els governs d´Espanya i del Marroc". Apesteguia ha finalitzat apuntant que “el problema de la migració s'ha d'abordar de manera raonable i seriosa, no amb eslògans trumpistes com ha fet el president Sánchez”.

Per part seva, el senador Vidal ha condemnat l'actuació policial duita a terme i ha assenyalat que "les paraules del president Sánchez lloant l'actuació policial espanyola no són pròpies d'un suposat líder europeu". "Són repugnants i és urgent i indispensable que comparegui per donar explicacions. Per això, des de MÉS per Mallorca demanam la seva compareixença al Senat", ha emfatitzat.

Finalment, la formació ecosobiranista ha anunciat també que presentarà una PNL al Parlament balear amb l'objectiu de condemnar l'actuació de la policia espanyola i marroquina i per instar el govern a donar les explicacions pertinents. A més, des de la formació han reclamat que es garanteixin els drets humans a les fronteres d'Europa i han exigit a la Unió Europea que vetlli pel seu compliment.

stats