Eleccions
Política 05/09/2022

MÉS per Mallorca entra en campanya electoral per encarar les eleccions de 2023

La comissió executiva del partit s'ha reunit aquest dilluns per aprovar el calendari preelectoral i els eixos fonamentals del programa de govern

2 min
Reunió de la comissió executiva de MÉS per Mallorca

PalmaLa comissió executiva de MÉS per Mallorca, el màxim òrgan entre congressos, s'ha reunit aquest dilluns, en la seva primera trobada del nou curs polític, per iniciar la llarga campanya electoral fins a les eleccions de maig de 2023. L'executiva ha aprovat el calendari preelectoral i els eixos fonamentals del programa electoral.

"Fa vuit anys que tenim govern progressista, on s'han fet transformacions importants, però el 2023 ha de suposar un nou paradigma, un nou cicle", ha afirmat el coordinador de la formació i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia. El programa electoral ecosobiranista, segons ha explicat Apesteguia, estarà dividit en tres grans eixos (casa, feina i illa), els quals englobaran les propostes sobre l'accés a l'habitatge, el canvi de model econòmic i l'impuls de la mobilitat, entre d'altres.

Quant a l'habitatge, que continua sent una de les grans problemàtiques de les Balears després de dues legislatures governades per formacions d'esquerres, el coordinador de MÉS ha destacat que "s'ha de fer més del que hem fet fins ara". Tot i haver fet la major inversió de la història en Habitatges de Protecció Oficial (HPO), "la crisi d'accés a una casa arriba a la majoria social", per la qual cosa volen remarcar una regulació de mercat i l'impuls d'una llei balear de l'habitatge, ja que "els nostres dos socis volen esperar la llei estatal".

Amb relació al turisme, que ha estat el protagonista de les disputes en les darreres setmanes entre els socis del Pacte del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma, Apesteguia ha incidit en el fet que "els que vulguin millorar el sector turístic hauran de passar per la disminució del pes i l'augment de la qualitat". "Aquí ens hi trobaran a favor", ha subratllat.

MÉS per Mallorca espera que el programa electoral estigui enllestit el mes de novembre, després de fer trobades comarcals a Palma, Inca i Manacor al llarg del setembre per concretar propostes sobre els distints eixos. L'encarregat d'orientar la campanya electoral serà Joan Llodrà, conseller electe del Consell de Mallorca, que fou regidor de l'Ajuntament de Manacor del 2007 al 2019.

stats