Política 25/03/2019

MÉS per Mallorca i Podem alerten del perill d'un pacte estatal entre el PSOE i Cs

El PSIB assegura que encara s'ha de veure i que a escala autonòmica “és absurd”

Sabrina Vidal
2 min
MÉS per Mallorca i Podem alerten del perill d'un pacte estatal entre PSOE i Cs

PalmaEls diputats de Podem i MÉS per Mallorca s'han mostrat preocupats perquè el PSOE “estigui disposat de nou a pactar amb Ciutadans” en el govern de l'Estat, un fet que, segons el portaveu de Podem al Parlament, Alberto Jarabo, aniria en perjudici del Govern balear.

Per la seva banda, el portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha assenyalat que “dos no es casen si un no vol”, recordant el veto d'Albert Rivera al PSOE dins l'àmbit estatal. I tot i no voler entrar a valorar les paraules del secretari d'Organització del PSOE i també ministre de Foment, José Luis Ábalos, qui va dir que Cs és preferible als independentistes, ha assegurat que a les Balears el pacte “és absurd i pràcticament impossible”. Alcover ha senyalat que “no soc ningú per dir res a Ábalos, però aquí no veig possibilitat de pacte entre el PSIB i CS perquè els nostres projectes són molt diferents. Allò que ens jugam el 26 de maig és si governa el pacte andalús o un pacte de progrés”, s'ha defensat.

La diputada del Grup Mixt per Ciutadans ha assegurat que ha estat el mateix PSOE el que s'ha "autoexclòs de poder arribar a acords". Olga Ballester ha dit que a Pedro Sánchez "no li han caigut els anells per pactar amb independentistes per mantenir-se en el poder", motiu pel qual el seu partit ja va anunciar que no hi pactaria.

Finalment, el PP assegura que les paraules d'Ábalos reflecteixen que "fan comptes pactar amb independentistes" i que el veto de Cs és un "problema" que ha generat el mateix Sánchez. El líder del partit, Biel Company, assenyala que dir que prefereixen Ciutadans als independentistes és com dir "que si voten el PSOE poden donar suport a l'independentisme".

MÉS per Mallorca i Podem alerten del perill d'un pacte estatal entre PSOE i Cs

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha criticat la “campanya de segrest de la democràcia ferotge” que assegura que du a terme el Partit Popular. “El PP ha abraçat el discurs d'extrema dreta de Trump, Bolsonaro i Vox. El senyor Company en quatre anys ha perdut el nord, va venir com un regionalista i se'n va defensant l'extrema dreta”, ha criticat Campomar.

stats