Política 29/01/2019

Més garanties socials i familiars, els objectius de la nova Llei de l'atenció i els drets de la infància

Introdueix novetats com l'obligació de les administracions d'invertir en prevenció i defineix la declaració de risc d'un menor

Ara Balears
1 min
Menors i família, un suport imprescindible

PalmaA la darrera sessió plenària celebrada aquest dimarts, el Parlament ha aprovat el dictamen de la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans de la Llei de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears.

Aquesta llei, presentada per la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, té l'objectiu de garantir l'atenció i la protecció de la infància i l'adolescència en tots els àmbits. Una de les novetats que introdueix aquesta llei és l'obligació de les administracions d'intervenir en prevenció. A més, defineix la declaració de risc d'un menor.

La llei s'aplicarà a tots els menors d'edat que es trobin en el territori de les Illes Balears i a les persones físiques o jurídiques que tinguin algun tipus de relació amb el menor. Aquest nou escrit pretén no solament reconèixer drets sinó també establir els mecanismes de protecció corresponents amb més garanties socials i familiars, amb la finalitat que l'exercici d'aquests drets sigui real, tant a la societat com en l'àmbit familiar.

stats