Política 25/03/2021

MÉS exigeix que es reconeguin les malalties professionals de les Kellys

Ha presentat una PNL en el Parlament

1 min
Miquel Ensenyat i Joan Mas amb les representants de les Kelly

MÉS per Mallorca ha registrat una Proposició no de llei (PNL) en el Parlament per exigir al Ministeri de Treball i Seguretat Social que inclogui els mals derivats de la feina de les cambreres de pis com a malalties pròpies de la professió. "Es tracta d'una reivindicació històrica de les Kellys de Mallorca. S'han de tenir en compte els seus drets laborals i no s'han de vulnerar", ha dit el portaveu de la formació política, Miquel Ensenyat, en una roda de premsa.

En aquesta iniciativa –impulsada per l'associació Kellys Unió Balears–, es reclama que es faci efectiu l'acord de la Mesa Tripartita per la Qualitat en el Sector de l'Hostaleria, relacionat amb els mals derivats de la feina que sofreixen les cambreres de pis. Segons el diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas, el setembre del 2018 la Seguretat Social va donar instruccions a les mútues col·laboradores perquè es reconeguessin les patologies professionals que no estaven contemplades en aquest sector, però encara no es reconeix. Per això, les afectades "han de recórrer a la via judicial, amb el conseqüent desgast físic, psíquic i econòmic", ha dit.

La portaveu de l'associació Kellys Unió Balears, Sílvia Contreras, ha explicat la situació que viuen. "Psicològicament estam tocades. Feim moviments molt repetitius. Esperam que es pugui incloure aquesta proposta en el Butlletí Oficial de l'Estat", ha manifestat.

stats