Política 27/01/2020

MÉS exigeix a l'Estat que la insularitat sigui una "prioritat" a la seva agenda

La portaveu parlamentària d'Unides Podem ha assegurat que treballen coordinadament amb el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias

K. O.
1 min
La diputada de MÉS, Joana Aina Campomar

PalmaMÉS per Mallorca ha presentat aquest dilluns una iniciativa parlamentària perquè el govern de Pedro Sánchez garanteixi que la compensació de la insularitat sigui "justa" i "real" i que el fet insular sigui una "prioritat" en l'agenda del nou govern espanyol, segons ha explicat la diputada Joana Aina Campomar. En aquest sentit, la portaveu parlamentària d'Unides Podem, Esperança Sans, ha comentat que estan treballant "coordinadament" amb el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias.

La proposta no de llei es defensarà pròximament al Parlament i proposa que la Cambra insti l'Estat a "reconèixer la important contribució econòmica" que fan les Balears i les Illes Canàries, que sumen el 22% del PIB espanyol, segons ha apuntat Campomar.

La iniciativa de MÉS també demana al govern de coalició que "faci front" a les problemàtiques que comparteixen les dues comunitats insulars, com ara la massificació, la incidència de l'activitat turística sobre el medi ambient i el territori i la "necessitat" de regular el lloguer turístic.

Així mateix, la formació sobiranista planteja que es facin canvis legislatius perquè es reconeguin les malalties professionals dels col·lectius del sector turístic i que s'inclogui la perspectiva de gènere entre les malalties freqüents que actualment són reconegudes com a comunes.

D'altra banda, MÉS també ha demanat l'adaptació de la llei per anticipar la jubilació per als professionals que sofreixen càrregues de feina en el sector de l'hostaleria, la problemàtica de l'habitatge, la "urgència" de diversificar l'economia i d'"avançar" cap a un model turístic sostenible.

stats