Política 15/09/2021

MÉS exigeix la convocatòria de la comissió mixta i participar en les negociacions amb l'Estat

El partit sobiranista adverteix a Armengol que "és la seva obligació" reclamar la dotació del REB

1 min
El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, aquest dimecres a la Cambra.

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha reclamat aquest dimecres en la segona jornada del Debat de Política General participar "activament" com a membre del Govern en la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre el govern espanyol i el balear per negociar el factor d'insularitat del REB.

"Som la veu més contundent i lliure a Madrid", ha dit Ensenyat, i ha afegit que que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, "no ens fa gens de por". El representant del partit ha advertit a Armengol que "és la seva obligació" reclamar la dotació del REB.El diputat sobiranista ha recordat que la comissió que reclamen està prevista a l'Estat balear. A més, ha dit que servirà per controlar l'aplicació adequada del REB.

Ensenyat ha denunciat que l'Estat "permet un paradís fiscal de facto a la capital", però "no vol escoltar res sobre una hisenda pròpia balear" ni té "gens de pressa" per desplegar el REB. A més, s'ha demanat si hauran de tornar a presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos generals de l'any que ve.

Una debat "vuitcentista"

En el torn de rèplica, Miquel Ensenyat ha qualificat de "vuitcentista" el format actual del Debat de Política General, i ha proposat plantejar altres mecanismes, tot i que no ha concretat quins. "Al marge dels tòpics" que es produeixen en aquests debats, on el Govern diu que "tot va bé" i l'oposició "tot ho veu malament", el portaveu ha dit que "s'han plantejat els reptes que té les Balears". El diputat ha reclamat diversificar l'economia per evitar la dependència del turisme.

stats