Política 17/12/2018

MÉS i Podem marquen perfil amb les darreres decisions adoptades pel govern de Pedro Sánchez

Ambdós partits critiquen la manca de mesures per frenar el preu del lloguer

S. Vidal
2 min
El preu del lloguer a Palma ha pujat un 40% en els darrers cinc anys

PalmaD’una banda, la diputada de MÉS al Parlament Joana Aina Campomar ha criticat que el Reial decret llei aprovat en el darrer Consell de Ministres per a l’accés a l’habitatge i el lloguer “deixa a fora la creació d’instruments perquè els ajuntaments puguin frenar el preu de lloguer en zones on és abusiu”. Amb tot, també aplaudeix que els contractes de lloguer s’ ampliïn de tres a cinc anys per a casos particulars i fins a set anys en els casos d’empreses.

En aquest sentit, Podem també demana “polítiques més actives i eficaces” i assegura que en els comptes autonòmics ja ha presentat esmenes per valor de quatre milions d’euros per dotar millor el servei d’habitatge desocupat, per assegurar el dret a l’accés a l’habitatge, per al lloguer social i per adquirir més sòl a Menorca, Eivissa i Formentera.

Pel que fa al Reial decret esmentat, per a Jarabo, “Pedro Sánchez ha incomplert l’acord amb Units Podem, cosa que impossibilita qualsevol control dels ajuntaments afectats per preus abusius en zones tensionades”.

D’altra banda, Campomar també ha criticat l’informe de l’avantprojecte de llei de modificació de la LOMQE, la coneguda com la llei Wert. Si bé MÉS valora positivament la intenció de reforma, “demanam que a l’avantprojecte es respectin les competències lingüístiques de cada comunitat. Aquí la nostra comunitat no té problemes amb la immersió lingüística”, ha assegurat, tot senyalant que “és un debat que hauria d’estar separat i l’avantprojecte ho hauria de respectar”.

L'esborrany que es vol aprovar vol modificar la llei del Partit Popular de 2013, que estableix, entre d’altres, que les administracions educatives han de fixar la proporció de l’ús de la llengua castellana i la llengua cooficial, com a llengua vehicular, així com les matèries que s’hagin d’impartir en cada llengua.

stats