Política 29/04/2020

MÉS denuncia que la despesa militar espanyola de 2019 multiplica per quatre el pressupost de les Illes Balears

El senador Vidal demana invertir més en sanitat pública i menys en l'exèrcit

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'uns exercicis militars

PalmaNova polèmica amb la despesa militar espanyola. MÉS per Mallorca denuncia que durant el 2019 el pressupost per a l'exèrcit espanyol era quatre vegades el de les Illes Balears. El senador de designació autonòmica per les Illes Balears Vicenç Vidal s'ha fet ressò d'un informe publicat aquests dies per dues organitzacions de la societat civil, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'International Peace Research Institute, en el marc del Dia global d'acció sobre la despesa militar, per denunciar "l'excessiva despesa militar que fa l'estat espanyol, situada en uns 20.050 milions d'euros el 2019 i amb un creixement d'un 0,9% respecte de 2018: pràcticament, 55 milions d'euros diaris". En aquest sentit, ha anunciat la presentació d'una moció al Senat demanant invertir la despesa militar de l'Estat durant el 2020 a "reforçar la sanitat pública".

Vidal, que ha remarcat "el sòlid compromís antimilitarista i pacifista del partit", apunta que és "absolutament indecent gastar quantitats de doblers astronòmiques en un context global en què, fer-ho, planteja i reforça importants riscos per la pau mundial". A més, el senador autonòmic ha remarcat la importància d'invertir en la sanitat pública en consideració a la "situació anòmala" en què la crisi de la Covid-19 ha deixat els serveis públics d'Espanya".

En aquest sentit, el senador ha volgut remarcar que "el fet que el pressupost militar espanyol de 2019 multipliqui per quatre el de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ja dona pistes de quines prioritats té l'Estat, que no són precisament el benestar de la ciutadania de les Illes".

stats