Política 21/01/2022

MÉS demana la compareixença de Marí a la Mesa de Seguiment del Pacte per resoldre el conflicte de SFM

Josep Ferrà ha remarcat que la situació "és molt preocupant i no pot demorar-se més"

ARA Balears
1 min
Un tren del SFM en una imatge d'arxiu

PalmaMÉS per Mallorca ha informat aquest dijous que traslladarà a la resta de partits que donen suport al Govern balear una petició perquè el conseller de Mobilitat, Josep Marí Ribas, comparegui a la reunió de Seguiment de Pacte per analitzar de manera conjunta la situació actual a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Segons han explicat en un comunicat, el diputat i portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha remarcat que la situació "és molt preocupant i no pot demorar-se més". De fet, el grup parlamentari ja ha mantingut una reunió amb el comitè d'empresa de SFM, amb qui s'ha compromès a generar més espais i ponts de diàleg que incloguin també l'Associació d'Usuaris del Tren.

Per ara, el partit ecosobiranista vol escoltar les explicacions del conseller, però la idea és traslladar l'assumpte a l'Executiva per tal d'analitzar la situació i proposar mesures a la mesa del Pacte. Aquesta petició s'ha produït després de les diferents convocatòries de vaga, a les quals se sumen les reiterades denúncies de supressions de línies i queixes d'usuaris i treballadors.

Avui mateix, SFM ha aplicat a tota la xarxa l'horari d'un dia festiu, tot i que només es tracta d'un dia de festa a la ciutat de Palma. El "caos reiterat", assegura Ferrà, fa necessària la compareixença del conseller "per cercar de manera conjunta una sortida al conflicte laboral que es tradueix en un mal funcionament del servei".

stats