MÉS demana aïllar Vox en el Parlament i el PP diu que a les Illes "no estam per cordons sanitaris"

La formació ecosobiranista considera que els altres partits estan fent d'altaveu als debats generats per l'extrema dreta

MÉS per Mallorca ha sol·licitat aquest dilluns establir un cordó sanitari entorn de  Vox per tal d'aïllar l'extrema dreta i no posar altaveus a totes aquelles qüestions que aquest partit suscita en el Parlament i que "atempten contra la convivència democràtica", segons ha explicat el portaveu de la formació, Miquel Ensenyat.

El PP ja ha rebutjat aquesta invitació de MÉS. El seu president a les Illes, Biel Company, ha destacat que "a les Illes no estam per cordons sanitaris" i ha recomanat a MÉS que "es miri el melic", en clara referència al pacte entre la formació ecosobiranista i Esquerra Republicana, considerat pel PP un partit separatista i que actua fora de la Constitució.

Ensenyat ha explicat que ha enviat una carta a tots els partits representants al Parlament de les Illes perquè no vol "participar en el joc de l'extrema dreta" i reclama un acord entre tots els partits per plantar-se i deixar de "ser còmplices" de l'estratègia de  Vox . Segons MÉS, el partit d'extrema dreta provoca debats en el Parlament amb l'únic objectiu de "criminalitzar" col·lectius com els immigrants.

"Passarem de les paraules als fets i demanarem –per carta– a la resta dels partits la possibilitat de no fer cas a les formacions que no respecten els drets humans i que van en contra dels principis democràtics", ha assenyalat en roda de premsa.

Sobre la moció de Vox, que demà presentarà al ple del Parlament, sobre la Constitució, Ensenyat ha explicat que el seu partit no hi participarà sigui quina sigui la resposta de la resta dels partits a la seva petició d'establir una estratègia comuna.

Per la seva banda,  Unides Podem  ha coincidit que els debats generats per  Vox  "no aporten res, però no   si la resposta d'aïllar aquest partit  és  l'adequada. Si t'equivoques  pot   contribuir que  creixin", ha indicat el diputat  Alejandro  López.

"Parlarem amb MÉS", ha explicat López, qui ha considerat que seria legítim no participar en aquest tipus de debats que es presenten d'una manera que "no  és  responsable".

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF