Política 27/08/2021

MÉS critica la "submissió total" de Podem i el PSIB cap als seus partits estatals respecte del REB

Campomar afirma que la formació ecosobiranista farà tot el possible perquè el govern espanyol reconegui el factor d'insularitat

ARA Balears
1 min
Joana Aina Campomar i Josep Ferrà durant una roda de premsa.

PalmaLa diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha assenyalat aquest divendres que Unides Podem i el PSIB "tenen una actitud de submissió total cap a les seves formacions estatals" respecte del REB. Segons ha informat Europa Press, Campomar ha assegurat que MÉS durà a terme "totes les batalles possibles, polítiques i judicials", perquè l'Estat reconegui el factor d'insularitat recollit en el REB.

La diputa ecosobiranista ha explicat que al seu partit li han "indignat" les al·legacions de l'Advocacia de l'Estat en resposta al recurs d'inconstitucionalitat plantejat pel Parlament contra els PGE del 2021.

Segons Campomar, la resposta de l'Estat "mostra prepotència i falta de respecte cap a les reivindicacions de les Balears". En aquest sentit, ha afegit que "se'ns ha dit que es continuarà negociant, però a hores d'ara, que ja s'estan negociant els PGE del 2022, desgraciadament sospitam que tampoc s'hi inclourà el factor d'insularitat, ni les inversions per a transport públic terrestre".

Amb tot, la diputada de MÉS ha reconegut que "seria un gran avanç" que l'Arxipèlag aconseguís tenir un representant al Congrés dels Diputats "que no tingués dependència" de partits estatals, com és el cas de les Canàries.

stats