Política 01/09/2021

MÉS critica "l'actitud passiva del PSIB" en la defensa del català

Noguera ha lamentat que només sigui el partit ecosobiranista qui "garanteixi els drets lingüístics i situï la llengua com una qüestió essencial"

ARA Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha criticat aquest dimecres "l'actitud passiva del PSIB" en la defensa del català i "el compliment de la llei" enfront de casos de discriminació lingüística. Segons ha informat Europa Press, Noguera ha lamentat que "només MÉS garanteixi els drets lingüístics i situï la llengua com una qüestió essencial i prioritària".

"Instam a un canvi ja i així ho comunicarem aquests dies en els espais comuns de diàleg que tenim amb els nostres socis", ha subratllat Noguera. El coordinador de MÉS ha recordat que la seva formació va impulsar l'Oficina per la Defensa dels Drets Lingüístics o garanties per a l'ensenyament en català en la nova Llei d'educació.

Noguera ha fet aquestes declaracions arran de les darreres denúncies sobre discriminació lingüística, uns fets que ha qualificat d'"agressions" que "van més enllà d'anècdotes puntuals". A més, ha assenyalat que "si qualsevol discriminació és inacceptable, encara ho és més si els que vulneren la llei són els funcionaris que l'han de fer complir".

Igualment, l'ecosobiranista ha criticat "la deixadesa de l'Estat" en el reconeixement i promoció del plurilingüisme: "Evidencia una falta de sensibilitat del govern de Sánchez respecte de la realitat pluricultural del nostre territori", ha assenyalat Noguera.

stats