Política 31/08/2019

MÉS critica que el govern d'Espanya en funcions compri tancs i no pugui pagar les autonomies

El senador Vicenç Vidal posa com a exemple l'adquisició del juliol passat de vehicles blindats per valor de més de 2.000 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Els ecosobiranistes han criticat que el govern espanyol no pugui pagar les autonomies en funcions, però sí fer despesa militar

PalmaMÉS per Mallorca ha criticat que el govern d'Espanya pugui fer despesa militar en funcions, mentre que des del Ministeri d'Hisenda s'assenyala que no és factible pagar el que es deu a les autonomies mentre no es formi un nou executiu.

El senador autonòmic dels ecosobiranistes, Vicenç Vidal, ha posat com a exemple aquest dissabte la compra per part del Ministeri de Defensa de vehicles blindats per valor de més de 2.000 milions d'euros malgrat estar en funcions.

Aquesta adquisició va tenir lloc al juliol. L'executiu va al·legar llavors que es tractava d'una decisió tècnica i no política, i que la compra era necessària per a l'operativitat de les forces armades.

Mentrestant, les comunitats autònomes continuen esperant els més de 7.000 milions d'euros del sistema de finançament autonòmic que els deu l'Estat, 177 milions en el cas de les Illes Balears.

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha assegurat que Madrid no pot transferir a les autonomies aquests doblers perquè està en funcions, i ha basat el seu argument en un informe de l'Advocacia de l'Estat.

stats