Política 14/05/2021

MÉS condemna la "desproporcionada" agressió israeliana a la franja de Gaza

La formació ecosobiranista també ha demanat la llibertat de la cooperant espanyola Juana Ruiz

ARA Balears
1 min
Danys causats pels atacs aeris israelians, a Beit Hanun, al nord de la Franja de Gaza.

PalmaMÉS per Mallorca, mitjançant la seva responsable de Relacions Internacionals, Neus Truyol, ha condemnat "de manera enèrgica" l'atac israelià que s'està duent a terme contra la franja de Gaza. El partit ecosobiranista també ha demanat "la llibertat immediata de la cooperant espanyola Juana Ruiz, resident a Palestina des de fa 35 anys, detinguda per Israel des del 13 d'abril acusada de col·laborar amb organitzacions palestines".

Truyol ha manifestat que caldria que l'Estat exigís a les Nacions Unides "sancions serioses i una mediació que aturi la situació d'apartheid colonial a la qual Israel sotmet la població palestina des de 1948". Per la dirigent de MÉS, "les declaracions de la ministra González Laya en què condemna l'autodefensa palestina són una vergonya".

Segons Truyol, "és delirant, des d'una perspectiva del dret internacional, que un govern espanyol progressista ni tan sols hagi condemnat la destrucció aquests dies, durant els bombardejos, de la torre Al Jawahara, a Gaza, on s'ubicava la seu de 13 mitjans de comunicació". MÉS ha recordat que "els crims contra població civil indefensa i especialment contra infants mereixerien que es retirassin les relacions diplomàtiques i sancions que no s'estan produint".

Truyol ha subratllat que "allò que passa a Palestina no pot deslligar-se d'una crisi global i de l'augment de l'autoritarisme conservador a tota la Mediterrània i arreu del món", i ha conclòs assegurant que la solució és "un marc de relacions internacionals basades en drets humans, perspectiva feminista, autodeterminació dels pobles i justícia social".

stats