Política 21/12/2020

MÉS i Ciutadans demanen suspendre els vols del Regne Unit amb les Balears per la nova soca de covid-19

El Pi ha proposat que el govern espanyol estudiï la possibilitat de vacunar abans les poblacions dels territoris més dependents del turisme com les Illes

K. O.
1 min
Imatge d'uns dels primers passatgers de la Península que han passat el control sanitari a l'Aeroport de Palma.

PalmaMÉS per Mallorca i Ciutadans han demanat aquest dilluns que se suspenguin tots els vols entre el Regne Unit i les Balears, com ja han fet diversos països europeus, per frenar l'arribada de la nova soca del covid-19 detectada al país i que és un 70% més contagiosa. De fet, com que Espanya encara no ha decidit suspendre el transport aeri, aquest mateix dilluns s'espera l'arribada de 12 avions a les Illes provinents del Regne Unit, segons Aena.

El portaveu sobiranista, Joan Mas, ha comentat en una roda de premsa al Parlament que l'Estat ha de tancar les connexions amb el Regne Unit fins que no se sàpiga com afecta la nova variant del virus. "La situació és delicada i cal actuar amb contundència", segons ha dit. La portaveu del partit taronja, Patrícia Guasp, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que exigeixi a Pedro Sánchez la suspensió de tots els vols.

La portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha proposat que el govern espanyol estudiï la possibilitat de vacunar abans les poblacions dels territoris més dependents del turisme, com les Balears, per reactivar abans el sector. "Ho demanam sense voler ser insolidaris; com a comunitat autònoma, ho hem demostrat durant 40 anys", ha apuntat. La formació regionalista també ha demanat a Armengol que tots els viatgers provinents del Regne Unit arribin a les Balears amb proves PCR fetes.

stats