Política 19/09/2018

MÉS fa autocrítica i reconeix “les rapinyades” de governar

Els socis del PSIB insisteixen en algunes reivindicacions, com ara la protecció del català i la creació d'una policia autonòmica

J. Ribas
2 min
Imatge de Josep Ferrà.

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha començat la intervenció amb una bona dosi d'autocrítica. Ferrà ha reconegut que els seus arriben al debat “envellits i amb alguna rapinyada” però amb “la il·lusió i la convicció intactes”. Ferrà també ha volgut deixar anar un missatge per als seus socis: “Compartim la direcció traçada pel Govern”, ha dit, però “discrepam en algunes decisions preses i som conscients que en algunes decisions els discrepants són vostès”, ha afegit, en referència a Armengol i al PSIB. Ferrà ha reconegut que Armengol no volgués vendre com a exclusivament seves les mesures del Govern i que reconegués la pluralitat del Pacte.

Després d'aquesta introducció, Ferrà ha començat un repàs per les diferents àrees i conselleries establint en cadascuna les prioritats de MÉS. El portaveu ecosobiranista ha començat parlant de treball i s'ha felicitat per les dades d'ocupació. Després, ha fet un repàs amb dades i exposant les seves reivindicacions i èxits en matèries com habitatge, energia, transport i transparència.

Com ja havia fet Armengol abans, Ferrà ha defensat la “recuperació de drets” de l'actual Pacte respecte de l'anterior legislatura i ha agafat la bandera d'algunes de les reivindicacions clàssiques de MÉS. Ferrà ha demanat que es “cuidi la llengua catalana”, que el Govern insisteixi en la reivindicació d'un bon REB i un millor finançament davant Madrid i ha assenyalat les “assignatures pendents” en el desplegament de l'Estatut d'Autonomia, com ara la creació d'una policia autonòmica.

Després de la rèplica d'Armengol, que ha aprofitat la intervenció dels seus socis per continuar desplegant el seu programa i fent balanç de la legislatura, Ferrà ha demanat valorar la feina de l'esquerra sense comparar-se amb la legislatura de Bauzá. Així mateix, Ferrà també ha interpel·lat el president del PP, Biel Company, per continuar amb una picabaralla entre tots dos sobre el REB que fa setmanes que dura arran del darrer esborrany negociat amb el ministre Montoro i el govern de Rajoy. "Amb vostès tindríem un REC, Règim Especial de Company", li ha etzibat Ferrà a Company, i també li ha exigit fer pública la proposta de REB de Montoro que reivindica.

stats