Política 20/09/2019

MÉS per Alaró proposarà establir els 30 km/h com a velocitat màxima al poble

La formació ecosobiranista se suma a la lluita contra el canvi climàtic en motiu la Setmana Europea de Mobilitat 2019, que es desenvolupa del 16 al 22 de setembre

Ara Balears
2 min
matge de l'Ajuntament d'Alaró  / ÚLTIMA HORA

PalmaMÉS per Alaró ha aprofitat la celebració de la Setmana Europea de Mobilitat 2019, que es desenvolupa del 16 al 22 de setembre per sumar-se a la lluita contra el canvi climàtic. La formació ecosobiranista "per tal de fer d'Alaró un poble més segur "ha presentat dues mocions al Ple de setembre de l'Ajuntament. La primera per establir els 30 km/h com a velocitat màxima al nucli urbà d'Alaró i la segona és sol·licitar el manteniment de les freqüències i l'ampliació dels horaris del servei de tren.

L'entitat ha destacat que el reglament general de trànsit la velocitat màxima en poblat és de 50 km/h, però que La Direcció General de Trànsit recomana i treballa per a reduir la velocitat a 30 km/h. A més, apunten que és una de les recomanacions del Pla de mobilitat d'Alaró, elaborat durant la passada legislatura. "Volem arribar a un acord amb la resta de representants municipals, ja que és de vital importància que l'Ajuntament es comprometi a implementar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per pacificar el trànsit i millorar la seguretat de la població", ha declarat Aina Sastre, portaveu del grup municipal MÉS per Alaró.

De la mateixa manera, MÉS per Alaró aposta pel transport públic. "És un servei públic essencial que beneficia a tota la societat en múltiples aspectes. D'entre les diferents opcions de transport públic, el servei de tren i bus llançadora que proporciona Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) juga un paper molt important a Alaró".

Tot i ser conscients que la implantació de mesures com el tren nocturn i el manteniment dels horaris durant l'estiu suposa una major aportació de fons públics al servei de tren, la formació defensa que les institucions de les Balears han de prioritzar les polítiques de transport públic i mobilitat sostenible, assignant més recursos econòmics i sol·licitant la col·laboració de l'Estat.

stats