Política 02/05/2018

Els menorquins ja poden decidir el futur d'un milió d'euros en un procés participatiu

El Consell posa a disposició dels ciutadans 32 projectes insulars i municipals amb l'objectiu que la societat s'impliqui en la presa de decisions

Ara Balears
1 min
La consellera Cristina Gómez impulsa els primers pressupostos participatius del Consell de Menorca.

MaóEls primers pressupostos participatius que impulsa el Consell Insular de Menorca han obert avui el termini perquè els ciutadans votin el projecte que creuen prioritari. Els interessats a participar podran fer-ho fins al pròxim dia 15. Podran validar el seu vot a la seu del Consell a Maó i Ciutadella, així com a tots els ajuntaments. De la mateixa manera, els menorquins també diran la seva mitjançant la pàgina web transparencia.cime.es. El Consell destina als projectes un milió d'euros.

Un total de 32 propostes han estat validades pel Consell i queden sotmeses a la decisió dels ciutadans. Aquests projectes sumen un cost total d'execució de dos milions d'euros. Cal assenyalar que les 125 idees que no varen superar la primera elecció es tindran en compte amb vista al futur. Per poder votar, s'han de seleccionar tres propostes d'àmbit insular i tres propostes relacionades amb el municipalisme. Cadascuna inclou una descripció i un pressupost aproximat.

Entre els projectes més rellevants a l'àmbit insular destaca la proposta per a la millora de l'accessibilitat, valorada en 250.000 euros, la mateixa quantitat que suposa 'Fem Memòria', una idea que pretén recuperar la dignitat d'aquelles persones o famílies que varen patir les conseqüències de la Guerra Civil i informar del que va succeir durant aquest període a l'illa. Pel que fa als projectes de caràcter municipal, la construcció d'un col·lector d'aigua per al polígon industrial de Maó i l'edificació d'un casal d'entitats, també a Maó, són les propostes més elevades, amb 120.000 euros cadascuna.

stats