Política 23/05/2018

Els menorquins trien 17 projectes en els primers pressupostos participatius del Consell

La instal·lació d'aparells de recollida de plàstic als ports de Menorca i el projecte 'Gatera per a la canera de Ciutadella' han estat les iniciatives més votades pels 2.431 usuaris que hi han participat

Ara Balears
2 min
La consellera insular de Participació Ciutadana, Cristina Gómez ha donat a conèixer les propostes guanyadores.

MaóSatisfacció al Departament de Participació Ciutadana del Consell de Menorca després del resultat obtingut en els primers pressupostos participatius que ha impulsat l'Administració. Un total de 17 projectes han estat escollits pels 2.431 ciutadans que han participat en el procés. Cal recordar que el Consell va habilitar una pàgina web en què s'exposaren 32 iniciatives distribuïdes en els àmbits insular i municipal. L'import que hi destina la màxima institució de l'illa és d'un milió d'euros.

El projecte insular més votat (1.070 vots) és la instal·lació d'aparells de recollida de plàstic als ports de Menorca. També han tingut molt d'èxit el projecte 'Gots reutilitzables per a les festes de poble', 'Sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos', 'Per una Menorca accessible', 'Eriçons lliures', 'Menorca destinació Starlight: reducció de la contaminació lumínica', 'Menorca talaiòtica', l'adaptació de la cartelleria i la senyalització per a infants amb TEA, i la redacció del projecte de carril bici vorera nord de la carretera.

Pel que fa als projectes municipals, 'Gatera per a la canera de Ciutadella' ha estat l'opció amb més èxit (997 vots). Els participants dels pressupostos participatius també aposten pel projecte 'Valldemossa: enfonsament de la barca de bou', la proposta de creació d'un casal d'entitats al Castell, 'Col·lectors d'aigua de pluja', l'observatori d'ocells a la zona de Tirant i Lloriac, la redacció del projecte d'una microrotonda a Addaia, la digitalització de la ruta cultural Francesc d'Albranca i la redacció del projecte de carril bici de Sant Lluís a Alcalfar.

Per tot plegat, la consellera insular de Participació Ciutadana, Cristina Gómez, ha destacat "la participació de la ciutadania de Menorca, que demostra que el model de gestió de l'Administració Pública s'ha de potenciar d'aquest manera, amb transparència i fent que la gent tingui un paper actiu en la presa de decisions polítiques". Gómez també ha recordat que "ara toca a l'equip del Consell Insular estudiar i analitzar quina és la millor manera d'implementar i executar les propostes guanyadores".

stats