Política 21/12/2020

Menorca prepara un pla de 40 milions d’euros en innovació tecnològica sostenible

L’objectiu és dinamitzar l’economia amb aquesta indústria i aconseguir trencar amb l’estacionalitat

Ivan Martín
1 min
El Consell de Menorca té la intenció de potenciar el teletreball i adaptar-lo a la sostenibilitat de l'illa.

MaóEl Consell de Menorca ha anunciat aquest dilluns l’elaboració d’un pla que tindrà per objectiu posicionar l’illa en un territori referent pel que fa a innovació tecnològica sostenible. Per fer-lo una realitat, entre la inversió pública, que sol·licitarà a través dels Fons Europeus per a la reactivació econòmica, i la privada, el pla disposarà d’uns 40 milions d’euros.

La finalitat de la iniciativa és dinamitzar l’economia amb aquesta indústria i aconseguir trencar amb l’estacionalitat. En aquest sentit, el conseller insular d’Economia i Territori de Menorca, Miquel Company, considera que en aquests moments marcats per la pandèmia “no podem quedar enrere” i fa una crida per “aprofitar les oportunitats que s’estan generant per reconduir el repte econòmic”.

El pla es durà a terme en cinc anys i preveu el desenvolupament d’un hub internacional d’innovació sostenible que integrarà tota la societat. “Aquesta iniciativa es basa en la creació de centres d’activitat que permetin treballar de manera conjunta, a més de ser una oferta atractiva per a professionals que volen teletreballar o establir-se a l’illa per posar en marxa els seus projectes sostenibles, com a valor diferencial de Menorca”, assenyala.

stats