Política 16/10/2020

Menorca potenciarà els camins rurals com a atractiu turístic i presentar-se com a destinació segura

Els camins han de generar l’interès pel seu atractiu natural, astrològic, gastronòmic, etnològic i geològic

Ivan Martín
2 min
Responsables del Consell de Menorca i el Govern Balear han presentat els eixos principals del projecte.

MaóEl Consell de Menorca ha presentat aquest divendres el projecte 'Menorca Reserva de la Biosfera-Turisme 0CO2', una iniciativa que aprovà el govern espanyol el mes de setembre, en el marc de la convocatòria de Plans de Sostenibilitat, i que potencia l’ús dels camins rurals com a atractius turístics. El projecte disposa d'una inversió de 2,98 milions d’euros, el 40% finançat per Madrid, un altre 40% pel Govern balear, mentre que el 20% restant l’assumirà el Consell de Menorca.

El pla s’inclou en la categoria de sostenibilitat turística en destinacions rurals o d’interior, així com d’espais naturals protegits. Els camins han de generar l’interès pel seu atractiu natural, astrològic, gastronòmic, etnològic i geològic, entre altres. L’objectiu de la proposta de la institució és donar contingut al model turístic de l’illa mitjançant la figura de la Reserva de la Biosfera i el turisme responsable.

Aquestes rutes permetran desenvolupar un turisme segur, saludable, actiu, potenciarà la mobilitat sostenible, convertirà l’illa en un referent en turisme marítim i en l'ecoturisme, donarà visibilitat al turisme rural, crearà una ruta gastronòmica, implementarà nous equipaments per a la Reserva i com a destinaicó d’observació d’estrelles. A més, s’establirà una xarxa de miradors i punts d’interès natural.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha explicat que donaran a la figura de la Reserva de la Biosfera “una visió que permeti compatibilitzar l’activitat amb el benestar de l’entorn natural i el de les persones, a més de diferenciar-nos de la resta de destinacions competidores”. Per part seva, el conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern balear, Iago Negueruela, ha destacat la col·laboració entre administracions: “Els ciutadans han d’entendre que la salut és la primera passa per tenir economia, només així podran posar-se en marxa amb seguretat els corredors segurs que el govern espanyol negociarà amb els principals països emissors”.

stats