Política 03/12/2020

Menorca elabora un pla agrari amb el repte de millorar la competitivitat del sector

La previsió és que el document estigui finalitzat durant la primera meitat del 2021

Ivan Martin
2 min
El camp de Menorca és un dels espais estratègics que el Consell vol reforçar amb un Pla Agrari.

MaóEl Consell de Menorca ha presentat aquest dijous el Pla agrari, que inclou un seguit d’accions amb la intenció de continuar mantenint el compromís de la institució a millorar la competitivitat agrícola-ramadera de Menorca, així com la rendibilitat dels productors. El pla consta d’una primera part de diagnosi i una altra de propostes. La línia de feina participativa se centrarà en la realització d’entrevistes en profunditat, grups de treball, debats oberts al públic i enquestes al sector i als consumidors.

D’altra banda, es farà una fase de reflexió amb el repte de cercar objectius col·lectius, línies estratègiques i projectes més concrets. La previsió del Consell és que el document estigui finalitzat abans de mitjan 2021. La presidenta de la institució, Susana Mora, destaca que “es tracta d’un pla estratègic que permetrà impulsar noves estratègies per tal de posicionar la figura de la pagesia en el centre de l’activitat agrària i reorientar la producció de productes propis de l’illa a través de la diversificació amb l’objectiu de crear un canvi de model agrari“.

Per la seva banda, el conseller Miquel Company afegeix que “és una iniciativa cabdal per al Consell i que encaixa amb la nostra voluntat de continuar reforçant l’activitat de l’agricultura a Menorca, un dels sectors claus per a l’economia, que necessita el suport de la institució per fer front als nous reptes”.

Els principis que defineixen aquest pla agrari són, per una banda, la sostenibilitat, l’equilibri mediambiental, econòmic i sociocultural de Menorca; el foment de la productivitat i viabilitat de l’agricultura en l’àmbit econòmic, així com la garantia d'una producció de màxima qualitat que permeti la comercialització dels seus productes a un preu competitiu per als productors i productores locals.

stats