Política 21/12/2019

Menorca ja és oficialment Regió Gastronòmica Europea per a l'any 2022

La presidenta del Consell recorda la importància de la distinció

Ivan Martín
1 min
Administració pública, entitats i sector privat han treballat conjuntament per a impulsar el projecte a Europa.

MaóL'Institut internacional de Gastronomia, Cultura, les Arts i Turisme (IGCAT) ha proclamat Menorca com a Regió Gastronòmica Europea per a l'any 2022. El jurat que atorga aquesta distinció, que serà entregada durant el mes de gener, va anunciar el 30 de novembre que elevaria a la Junta General la candidatura menorquina, després de comprovar a l'illa les potencialitats que tenia.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha valorat el reconeixement de manera positiva. "És una gran notícia. Ens projecta com a territori compromès amb la protecció i la promoció de la riquesa cultural i gastronòmica pròpia, element imprescindible per garantir la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social", ha assenyalat.

El projecte per rebre el reconeixement, liderat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), va arrencar a l'octubre, amb la presentació a Brussel·les en el marc de la trobada 'Futurs més verds i més saludables'. El repte és que la gastronomia sigui l'eix per posar en marxa tots els sectors productius de l'illa, obtenir notorietat mediàtica i atreure un turisme de qualitat que desestacionalitzi.

Entre els aspectes que ha valorat el jurat, destaca la diversificació del producte amb una àmplia oferta i de qualitat. També s'ha tingut en compte la unitat d'acció de tots els àmbits socials i econòmics de Menorca, a més de l'interès i conscienciació de la societat insular envers la sostenibilitat i els recursos naturals. El crític gastronòmic Borja Beneyto Matoses ha estat l'autor del Bid Book Menorca. Timeless Flavour, que conté les línies mestres de la candidatura.

stats