Política 05/08/2019

Una biòloga representarà Menorca al Fòrum de Joves de Reserves de la Biosfera

És llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i està especialitzada en Biodiversitat, Gestió i Conservació del Medi Ambient

Iván Martín
2 min
La consellera Maite Salord ha estat l'encarregada de comunicar la decisió a Vanessa Mesquida.

CiutadellaLa biòloga Vanessa Mesquida ha estat l’elegida per representar Menorca al primer Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, un congrés que es durà a terme del 23 al 25 d’octubre a la Reserva de Mariñas Coruñesas i Terras do Mandeo, a Galícia. Entre els objectius de la iniciativa és incloure la joventut en la consecució dels reptes de desenvolupament sostenible de la Unesco a través d’un pla d’acció jove. Una comissió avaluadora de l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera s’ha decantat per Mesquida, entre un total de set candidates.

Vanessa Mesquida és natural de Ciutadella i té 32 anys. És llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i està especialitzada en Biodiversitat, Gestió i Conservació del medi ambient per la mateixa universitat. Estarà becada per l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals per assistir a aquesta trobada, en la qual participarà en xerrades, debats i grups de treball. Entre els objectius concrets del Fòrum, cal remarcar l’elaboració d’una Declaració de la Joventut de la Reserva de la Biosfera, un pla d’acció de la joventut de la Xarxa Espanyola de Reserves o fomentar el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i proposar com poden contribuir les reserves a assolir-los.

El primer Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera sorgeix després de l'èxit del primer MAB Youth Forum (fòrum de joves a escala mundial), que es va fer el 2017 a Itàlia, i del I Fòrum de Joves de la Xarxa de Reserves de la Biosfera d'Iberoamèrica i el Carib, el 2018 al Perú i l'Equador. Amb la participació de les reserves de la Biosfera espanyoles en tots dos fòrums sorgí el compromís de fer un primer fòrum a escala estatal com a oportunitat per conèixer, debatre i compartir visions i compromisos relacionats amb el desenvolupament sostenible amb altres joves d'Espanya.

stats