Política 28/10/2019

Els batles de Menorca coneixeran el Pla de contingència elèctric el pròxim 7 de novembre

El Consell ha anunciat l'elaboració del document, que preveu accions immediates davant diferents escenaris

Iván Martín
2 min
L'apagada elèctrica de l'any passat ha estat clau a l'hora d'entendre la necessitat d'un Pla de Contingència.

MaóEl Consell de Menorca i el Consorci de Residus i Energia presentaran el pròxim 7 de novembre, a la reunió que mantindran tots els batles de l’illa, el pla de contingència que marca unes pautes d’actuació en el cas de patir una apagada elèctrica com la viscuda l’any passat a Menorca. El document preveu diversos escenaris segons el punt de la xarxa elèctrica en el qual es produís la incidència, i estableix les accions a seguir per restablir el subministrament d’energia al més ràpid possible.

Per concretar el pla de contingència s’ha treballat amb tots els ajuntaments de l’illa, altres administracions públiques i empreses privades, i inclou un inventari dels punts de subministrament de cada municipi que són essencials o crítics, la potència necessària en cada cas i el centre de distribució del qual depenen. D'aquesta manera, proposa un ordre de prioritat d'instal·lació de generadors elèctrics que comprèn instal·lacions públiques i privades sensibles, com ara hospitals, centres de salut, geriàtrics, infraestructures de comunicacions, subministrament de combustible, abastament d'aigua, sanejament i tractament d'aigua, entre d'altres. Aquesta informació permet una major celeritat de resposta en cas d'emergència, tant si l'afecció fos a la xarxa de transport gestionada per Red Eléctrica de España, com si es produeix a les xarxes de distribució gestionades per Endesa.

El pla no és una mesura només provisional, sinó que serà també útil en el futur quan ja es disposi de l'enllaç elèctric amb Mallorca, ja que permet optimitzar els recursos disponibles sobre el territori de manera eficient i haurà de ser revisat i avaluat periòdicament a mesura que s'incorporin noves instal·lacions o es detectin noves necessitats. Finalment, també s’ha decidit dotar amb grans generadors les subestacions del Mercadal i Ciutadella per poder abastir una part de la xarxa de distribució alimentada des d'aquestes subestacions.

stats