Política 29/06/2013

La meitat dels membres demanen que es rebutgi la llei sencera

Q. T.
1 min

Palma.Si el dictamen del Consultiu és contundent, el vot particular, signat per cinc dels 10 consellers del Consell Consultiu, els de caire progressista, encara és més dur. Defensen que el dictamen hauria de ser "totalment desfavorable" a l'avantprojecte de llei i no només al polèmic punt. Entenen que la norma impulsada pel Govern balear "restringeix, sense la justificació suficient, la llibertat d'expressió i perquè aquest dret fonamental -bàsic i integrador en l'estat democràtic de dret- haurà de prevaler davant el principi d'autorització prèvia per utilitzar o col·locar símbols en els béns immobles o mobles afectes als serveis públics o, fins i tot, davant l'ús de símbols 'genèricament prohibits o no permesos' en aquests mateixos espais".

Com la resta, els consellers progressistes també rebutgen l'article 4.3, però, a la vegada, discrepen del text alternatiu proposat pels seus companys. "En la nostra opinió, aquesta alternativa tampoc no és ajustada a dret en la mesura que es refereix a uns símbols que no es concreten -ni tampoc s'especifica qui o com s'haurien de determinar-, encara més quan l'incompliment de les obligacions previstes en la llei -és a dir, la utilització de símbols prohibits o no permesos- va acompanyat d'un règim sancionador i la tipificació de noves infraccions", diuen els autors del vot particular.

Aquest grup de consellers que signen aquest vot particular en varen subscriure un altre recentment contra el polèmic Decret de llengües, que acabarà amb la immersió lingüística i introduirà assignatures no lingüístiques en anglès.

stats