Política 21/05/2014

El rei i Mas: un any després, un minut de conversa

Un any després de la seva última visita a Catalunya, Joan Carles ha conversat breument amb el president Mas en l'acte de lliurament de diplomes als jutges de la 64 promoció de la carrera judicial, celebrat a Barcelona

Agències
2 min
El rei Joan Carles i el president Mas s'acomiaden aquest dimecres / ACN

BarcelonaEl rei Joan Carles i el president català, Artur Mas, s'han saludat cordialment i han mantingut una molt breu conversa en coincidir aquest dimecres en l'acte de lliurament de despatxos judicials, celebrat a Barcelona. Un any després de l'última visita oficial del monarca a Catalunya, i en un moment polític molt complicat entre Espanya i Catalunya, la trobada entre el rei i el president ha durat just un minut.

Era una trobada que, com totes les que es produeixen entre membres de l'establishment espanyol i el català, s'ha observat amb molt deteniment. Des que el Parlament català va decidir tirar endavant el procés per consultar els ciutadans sobre el futur del país, la Casa Reial ha intensificat els seus viatges a Catalunya, sempre de la mà del príncep Felip. Durant el seu discurs, el rei ha evitat qualsevol referència, directa o indirecta, al procés. De fet, ha evitat cap tema polèmic.

Després del lliurament de diplomes als 204 jutges de la 64 promoció de la carrera judicial, el monarca i el president han conversat breument, en to afable i sense deixar de somriure. Tot i els rumors que el monarca espanyol treballa activament per convèncer polítics i empresaris que no es faci la consulta, tots dos s'han agafat afectuosament pel braç. Mas fins i tot ha donat al rei un copet a l'espatlla.

A la trobada entre el monarca i el president de la Generalitat, que ha durat al voltant d'un minut, s'hi han sumat després altres dels assistents a l'acte: el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, un home situat en l'epicentre de la batalla judicial del govern espanyol contra la consulta.

L'intercanvi d'impressions entre el rei Joan Carles i Artur Mas ha tingut lloc mentre tots dos esperaven a l'escenari de l'Auditori de Barcelona per fer-se una foto de família amb els 204 nous jutges.

Durant l'acte, el president català també ha conversat breument amb el ministre Gallardón i amb la reina Sofia, que estava asseguda al seu costat a la taula que presidia el lliurament de despatxos. Posteriorment, la comitiva d'autoritats, amb Mas i Gallardón al capdavant, s'ha dirigit a la porta de l'Auditori per acomiadar els reis.

stats