Política 26/07/2013

Mas demana per carta a Rajoy "diàleg" per pactar una consulta "en el termini més breu possible"

El president de la Generalitat fa esment de l'informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional, on s'apunten diverses vies legals per poder convocar un referèndum

Ara
1 min
Artur Mas i Mariano Rajoy, en una trobada recent a Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLlegeix aquí, íntegra, la carta de Mas a Rajoy

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat aquest divendres al vespre l'anunciada carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la qual ha tingut accés l'ARA, per sol·licitar-li formalment obrir un procés de diàleg a fi de pactar la celebració d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya "en el termini més breu possible". A la missiva es fa esment de l'informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), lliurat ahir al Govern, en què s'apunten diverses vies legals per poder convocar una consulta.

Mas argumenta que ja es donen les "condicions favorables" per convocar els catalans a les urnes per decidir el seu futur polític. El president de la Generalitat exposa els esdeveniments històrics que han portat fins aquí, com ara les discussions sobre l'Estatut, el seu escapçament a mans del Tribunal Constitucional, el no de Rajoy al pacte fiscal, la manifestació independentista de l'última Diada i la majoria sobiranista consolidada en les darreres eleccions al Parlament.

stats