Política 01/09/2020

Martí March demana als partits polítics que col·laborin per "rebaixar l'alarma social"

Durant la seva compareixença al Parlament, el conseller ha assegurat que donaran a conèixer les ràtios "centre per centre" a l'inici de curs

E. Navarro
2 min
Martí March durant la compareixença al Parlament, aquest dimarts

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha demanat aquest dimarts als partits polítics la "màxima col·laboració per rebaixar l'alarma social que tenim". Ho ha fet durant la compareixença al Parlament en què ha explicat la planificació de l'inici del curs escolar, a petició del Partit Socialista. "La Conselleria assumeix la seva responsabilitat, però deman a tot el Parlament aquesta col·laboració per donar confiança a la societat", ha insistit.

March ha defensat que la tornada a les aules "és una necessitat social, emocional i familiar", i que "tot i que el risc zero no existeix", ha assegurat que els centres educatius seran ambients segurs. El conseller ha admès que "la situació és més difícil del que havíem imaginat al juny i juliol", quan l'escenari més probable era l'A, amb una presencialitat total. "La realitat ha demostrat que vàrem planificar adequadament que hi hagués tres escenaris per al començament de curs", ha defensat, i ha afegit que el B "és un escenari realista".

Quant a les ràtios, el socialista ha afirmat que estaran "per sota de 20 alumnes", encara que ha matisat que "hi pot haver casos excepcionals". Amb tot, ha assegurat que la Conselleria donarà a conèixer les ràtios "centre per centre a l'inici de curs". D'altra banda, ha avançat que s'enviarà als centres educatius de manera immediata "una gran quantitat" de material de protecció, com ara mascaretes, pantalles, bates, etc.

March ha defensat la feina que ha fet la seva àrea per assegurar l'inici de curs, subratllant accions com l'augment de docents per al nou curs, el pla de digitalització i l'increment d'inversió en neteja i en beques menjador, "amb què volem arribar a 12.000 famílies", ha afirmat. En aquest darrer àmbit, la inversió passarà de 3 milions d'euros a 7.

S'ha referit, també, a la confrontació amb els sindicats educatius, ja que cap va donar el vistiplau a la proposta de la Conselleria per a l'inici del curs. "No negaré els problemes amb els sindicats", ha dit March, que tanmateix ha defensat que han "negociat" i demanat una "crítica constructiva". "La tornada a l'escola s'ha de fer amb el màxim consens possible, tant polític com amb la comunitat educativa", ha tancat.

stats