Política 02/08/2020

Marta Ferrusola continua ingressada a l'UCI de la Vall d'Hebron en estat greu

La dona de Pujol, de 85 anys, es va fer un trau i una fractura al maluc en caure per les escales de la casa que la família a Queralbs

Ara
2 min
Ferrusola, ingressada a la Vall d'Hebrón per un accident a Queralbs

BarcelonaLa dona de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Marta Ferrusola, continua ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital Vall d'Hebron en estat greu, segons han explicat a l'ACN fonts del centre sanitari.

Ferrusola va ingressar en aquest centre aquest dissabte després de patir una forta caiguda a la casa que la família té a Queralbs (Ripollès). La caiguda li va provocar un traumatisme cranioencefàlic i diverses fractures.

Fonts del seu entorn han explicat que l'estat de Ferrusola millora respecte a ahir a la nit, i que s'ha pogut aturar l'hemorràgia cerebral que patia.

El segon accident en tres anys

Ferrusola va patir l'accident aquest dissabte cap a tres quarts de dues de la tarda a Queralbs. La dona de l'expresident va caure per unes escales de la casa que la família té en aquest municipi del Ripollès i es va fer un trau al cap i una fractura al maluc. Inicialment va ser traslladada a l'Hospital de Campdevànol, però després d'avaluar-li les ferides es va decidir traslladar-la en helicòpter fins a la Vall d'Hebron, on li van fer una intervenció quirúrgica. Fonts de l'hospital van remarcar a l'ARA que "té 85 anys" i que "cal anar amb cura i veure la seva evolució els propers dies".

Aquest és el segon accident que Ferrusola pateix en poc temps. Fa justament tres anys, concretament el 31 de juliol del 2017, la dona de Pujol va caure i va patir un cop fort al tòrax. Un cop va ser atesa en un primer moment al centre mèdic de Queralbs, va ser traslladada a l'hospital de Campdevànol, on va ser donada d'alta al cap de poques hores. Els Pujol sempre passen les vacances a la casa que tenen a Queralbs i després que Pujol confessés que tenia comptes sense regularitzar a l'estranger també va ser el seu refugi.

Un moment complicat

L'accident es produeix deu dies després que l'Audiència Nacional proposés jutjar tota la família Pujol Ferrusola per organització criminal. El jutge De la Mata considera que van enriquir-se durant dècades amb activitats corruptes. En una interlocutòria de més de mig miler de pàgines, De la Mata considera que els fets investigats són constitutius dels delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, contra la hisenda pública (només el primogènit deuria 7,5 milions d'euros d'IRPF) i falsedat documental.

Ara s'obre un temps perquè les parts presentin els escrits d'acusació –en què la Fiscalia establirà les possibles penes– o demanin l'arxiu de la causa i, en funció d'això, l'Audiència Nacional decidirà si seu tota la família Pujol, així com la trentena de persones investigades. En l'organització criminal, a més de la família, també hi hauria l'exdona del primogènit, Mercè Gironés; a més de Carles Vilarrubí, Francesc Robert Ribes, Bernardo Domínguez, Luis Delso, Josep Cornadói Elvira Vidal.

stats