Política 04/10/2021

Maroto assegura que "la temporada turística s'allargarà " a les Balears

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha qualificat les Illes com una de les regions "capdavanteres en economia circular"

ARA Balears
1 min
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

PalmaLa ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat aquest dilluns que les dades posen de manifest que "la temporada turística s'allargarà" a les Balears. Maroto, segons ha informat Europa Press, ha remarcat que les restriccions que no han permès que la gent viatgi durant l'estiu, com les del Regne Unit, permetran que la temporada s'allargui , ja que "aquest recés es pot substanciar en viatges a l'octubre a Espanya i a les Illes".

Aquest factor, sumat als nous models turístics, com la cultura i la naturalesa, la campanya de vacunació i l'etiqueta de destinació sostenible, permetrà que les Balears puguin allargar la temporada, ha dit la ministra. A més, ha recordat que segons les darreres dades que han sortit aquest dilluns, les Balears continuen "liderant les arribades dels turistes", amb més del 25% del total que ha arribat a Espanya.

Respecte del fet de tornar a tenir dades d'abans de la pandèmia, Maroto ha remarcat que "no és tant important recuperar el nombre de viatgers, sinó la seva rendibilitat". En aquest sentit ha assegurat que "s'ha de ser respectuós amb el resident i l'entorn de les Illes", ja que per la seva condició d'arxipèlag pateix "un major desgast pel volum de turistes".

Aquestes declaracions les ha fet durant les jornades sobre economia circular al Palau de Congressos de Palma, on també ha qualificat les Illes com una de les regions "capdavanteres en economia circular", un fet que "serà clau per combatre el canvi climàtic i millorar la competitivitat econòmica i la creació de nous llocs de feina". Precisament, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha insistit en la necessitat d'impulsar l'economia circular a les Illes per ser un territori fragmentat per la mar.

stats