Margalida Capellà: "No veig l'equivalència entre el codi penal alemany i l'espanyol"

En declaracions a IB3 Ràdio, la professora de Dret Internacional de la UIB ha assegurat que el delicte d'alta traïció recollit en el codi alemany fa referència als estat federats de la República Federal Alemanya i que no és equiparable a la situació política d'Espanya 

Margalida Capellà, professora de Dret Internacional de la Universitat de les Illes Balears, ha afirmat que l' extradició de Puigdemont a Alemanya no es pot considerar un fet  segur, perquè  no veu l'equivalència entre el codis penal d'aquest país amb l'espanyol.

Segons Capellà, els delictes d'alta traïció de la República Federal Alemanya fan referència als comesos per alguns dels estats federats contra la mateixa república, però la situació política no és equiparable amb l'espanyola i el seu estat d'autonomies.

Tanmateix, assegura que s'ha de veure com actua la justícia alemanya en aquest cas i les motivacions polítiques que hi ha darrere. 

Pel que fa a la possibilitat  que  Carles Puigdemont pugui demanar l'asil, Capellà ha dit que es tractaria d'una opció  complicada, perquè  no hi ha gaires experiències prèvies dins la Unió Europea, tot i que hi ha un protocol d'asil per a persones dels estats membres.

A més, ha declarat que aquesta situació s'hauria pogut evitar si Puigdemont hagués continuat a  Bèlgica, perquè  allà no es cursen extradicions per delictes polítics, malgrat que ha confessat que en un moment o un altre algun país hi hauria intervingut com ho ha fet ara Alemanya.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF