Política 27/06/2019

El discurs de Marc Pérez-Ribas fa palès l'escorament a la dreta de Ciutadans

Els atacs a la llengua i a les mesures turístiques anunciades per Armengol centren la intervenció del portaveu taronja

Maria Llull
1 min
El portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, durant la seva intervenció en el debat d'investidura

PalmaLa intervenció del portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, durant el debat d'investidura de Francina Armengol d'aquest dijous, ha fet palès l'escorament a la dreta del partit taronja. El discurs de Pérez-Ribas ha tingut un tema estrella: els atacs al català. El diputat taronja ha tornat als mantres de la passada legislatura en criticar que el català sigui un requisit a la sanitat i que no hi hagi llibertat d'elecció de llengua a l'ensenyament.

Igual que el representant de Vox, Jorge Campos, Pérez-Ribas ha desqualificat MÉS per Mallorca i Podem, els socis de Govern del PSIB. A més de definir-los com a "socis perillosos", el portaveu de Cs ha lamentat que els socialistes hagin abraçat "el nacionalisme de MÉS i el populisme de Podem". A més, Pérez-Ribas ha assegurat que el pacte "sectari" només vol "imposar, prohibir i limitar".

El portaveu taronja també ha lamentat que el PSIB hagi "comprat les tesis intervencionistes de Podem", en contra "dels principis de la lliure competència".

Però Pérez-Ribas no ha aturat de tornar al català una vegada i una altra durant el seu discurs. "Senyora Armengol, direm que no a la llengua com a requisit per accedir a l'Administració i com a factor de divisió social", ha dit en la part final del seu parlament, on també ha acusat el pacte de practicar "la turismofòbia" i d'utilitzar "de manera partidista les normes necessàries sobre territori i medi ambient".

stats