Política 05/09/2019

Marc Pons assegura que el Govern balear limitarà els preus de l'OSP Menorca-Barcelona

D'altra banda, Pons anuncia la construcció a l'illa de 41 nous habitatges de protecció oficial per al 2020

Iván Martín
2 min
Pons ha visitat les obres de construcció d'habitatges públics i també ha detallat les intencions del Govern en transport aeri.

MaóEl Govern balear plantejarà que a l’OSP Menorca-Barcelona puguin operar totes les companyies que ho vulguin, però amb una limitació de preu. Així ho ha manifestat el conseller de Mobilitat de l’Executiu de Francina Armengol, aprofitant una visita institucional al Consell de Menorca i Sant Lluís. D’altra banda, Pons ha confirmat que Air Nostrum s’ha presentat al concurs d’adjudicació de l’OSP Menorca-Madrid, que, segons el conseller, “es resoldrà ben aviat”.

L’OSP està en vigor des de l’1 de novembre fins al 30 d’abril. L’adjudicació serà per a dues temporades: hivern 2019-2020 i 2020-2021 i inclou dos vols d’anada i dos de tornada (entre els quals hi ha el del vespre, entre les 20.00 i les 21.00). El conseller ha recordat que aquesta OSP ha permès poder disposar d’un preu mitjà en els desplaçaments de 23 euros per trajecte (amb el descompte de resident sobre un preu mitjà de 91 euros).

Més habitatge públic a Menorca

El conseller balear d’Habitatge, Marc Pons, s’ha compromès aquest dijous a Menorca a impulsar 41 nous habitatges de protecció oficial a l’illa. Començaran a construir-se l’any que ve i s’afegiran als 62 que s’estan aixecant a Maó i Sant Lluís. Pons ha destacat que amb les noves promocions “tindrem un total de 103 habitatges nous, xifra que representa un increment d'un 50% del parc públic de Menorca”. El conseller ha afegit que aquest no és l’objectiu final, sinó que, “des de la col·laboració institucional i altres fórmules, s’ha d’anar augmentant el parc encara més”.

En aquest sentit, Marc Pons i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han coincidit que la institució insular “jugui un paper actiu per, juntament amb els ajuntaments, poder aconseguir més sòl per destinar-lo a habitatges de protecció oficial”. Les actuals promocions que estan en construcció tenen un cost de 8 milions d’euros d’inversió. El conseller també ha obert la porta que a l’illa es pugui destinar part d’aquest sòl a la construcció d’habitatges a través de cooperatives d’ús.

stats