Política 22/12/2015

Descobreix en cinc mapes on ha crescut i caigut cada partit a Catalunya

ERC creix sobretot a l'interior i En Comú Podem ho fa especialment a les zones urbanes

Enric Borràs
2 min

BarcelonaEl vot a ERC ha crescut de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya a les eleccions al Congrés del 20-D si es comparen els resultats de diumenge amb els del 2011. Només ha caigut en cinc municipis i en la majoria ha augmentat de manera molt significativa, sobretot a l'interior de Catalunya. Al següent mapa pots descobrir en quines poblacions ha crescut el vot (verd), en quines ha caigut (vermell) i en quin percentatge ho ha fet; només cal que deixis el cursor damunt del municipi en qüestió per veure les xifres.

Evolució del vot a ERC al Congrés per municipis

A les eleccions del 2011 En Comú Podem no s'hi podia presentar, perquè no existia, però sí que ho va fer ICV, que és membre de la coalició amb Podem i Guanyem. Comparant els resultats d'ICV del 2011 i els d'En Comú Podem de diumenge es pot veure com el percentatge de vot ha augmentat especialment a les zones urbanes de l'àrea metropolitana de Barcelona, però també ho ha fet als voltants de Montserrat i a zones com la Selva, el delta de l'Ebre, la Vall d'Aran i els voltants de la ciutat de Lleida.

Evolució del vot a Podem i ICV al Congrés per municipis

Per analitzar els resultats de Democràcia i Llibertat ha calgut afegir-hi els vots d'Unió i comparar-los amb els que va treure CiU quan totes dues forces encara eren una coalició. Les xifres mostren clarament que DL ha caigut a la majoria de Catalunya, excepte en comptats municipis de l'interior. En verd podeu veure els municipis on DL ha aconseguit augmentar el percentatge de vots i els tons de vermell indiquen la intensitat de la davallada.

Evolució del vot a DL, Unió i CiU al Congrés per municipis

El PSC també ha patit una davallada generalitzada a tot Catalunya, exceptuant-hi algunes poblacions, atenuada a l'interior. On ha caigut més en percentatge de vot és al sud de Catalunya i a l'àrea metropolitana de Barcelona i poblacions properes.

Evolució del vot al PSC al Congrés per municipis

El PP ha perdut percentatge de vot de manera general respecte a les eleccions del Congrés del 2011, però ho ha fet especialment als municipis del litoral i el prelitoral. En canvi, ha aguantat o fins i tot ha guanyat vots a uns pocs municipis de l'interior.

Evolució del vot al PP al Congrés per municipis

A l'interactiu de l'ARA de les eleccions del 20-D podràs comprovar els resultats electorals en una bateria de mapes.

stats