Política 19/03/2019

L'Estat mantindrà les competències dels ports a les Balears

Francina Armengol ha lamentat que no s'hagin pogut cedir a l'Executiu balear, però reivindica que es fa una gestió centrada en el territori

K. O.
1 min
Els ports de Balears han registrat un augment del 15,1% més de creueristes fins octubre

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lamentat aquest dimarts que l'Executiu balear "ha fracassat" en el traspàs de competències dels ports de Maó, Eivissa, la Savina i Alcúdia. La socialista ha assegurat que "és difícil per al govern espanyol cedir ports importants" i ha reivindicat que l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) hagi gestionat els ports de l'Estat "amb una mirada molt centrada en les ciutats on es troba". Per la seva banda, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha afirmat que "no té sentit" que aquests ports estiguin gestionats per l'Estat i ha indicat que el fet que només hi hagi dues companyies de transport marítim que operen a l'Arxipèlag fa pujar els preus dels bitllets.

El diputat regionalista ha denunciat que la falta de competència incrementa, a més, tots els productes que arriben a les Illes entre un 14% i un 18%. Així i tot, Armengol ha dit que el seu govern ha plantejat la negociació amb el govern espanyol. D'altra banda, la presidenta ha recordat que durant la legislatura s'han actualitzat totes les concessions dels ports i s'han invertit prop de 15 milions d'euros en infraestructures, a més dels 20 milions que l'Executiu té previstos per a projectes.

stats