Política 26/03/2019

Més de 250.000 majors de 65 anys viuran a les Balears l'any 2030

Tots els partits del Parlament aproven una ponència sobre els reptes de l'envelliment de la població

Maria Llull
1 min
La ponència ha estat aprovada per tots els grups parlamentaris.

PalmaMés de 250.000 persones majors de 65 anys viuran a les Illes Balears l'any 2030, xifra que suposa un increment considerable respecte de les 180.000 que hi resideixen en el moment actual. Així ho reflecteix una ponència, que han aprovat tots els partits del Parlament per unanimitat, sobre els reptes de l'envelliment de la població de les Balears i els objectius de futur fins al 2030.

El document ha estat elaborat durant un any per especialistes, inclosos quatre de l'Imserso, segons ha informat el president de l'observatori Palma XXI, Jaume Garau, aquest dimarts. La ponència servirà per posar les bases per a l'aprovació d'un pla sobre envelliment poblacional a les Balears la legislatura vinent.

El text proposa sis línies d'actuació per al futur pla, entre les quals s'inclouen "la formació, la promoció del voluntariat, el canvi de model assistencial, l'augment de la despesa pública i privada, la creació d'un observatori de les persones majors, una major recerca i investigació i la cerca de la implicació de la iniciativa privada", segons ha explicat Garau.

stats