Política 13/06/2018

El magistrat que va exculpar el PP de la Gürtel jutjarà la caixa B

Ángel Hurtado integrarà el tribunal després que s'apartés un jutge per afinitat al partit de Rajoy

Ara
2 min
Palau, Gürtel i Bárcenas,  sense data

BarcelonaEl magistrat que va emetre un vot particular en la sentència de la Gürtel en el qual demanava exculpar el PP de la seva responsabilitat civil a títol lucratiu, Ángel Hurtado, jutjarà la caixa B, segons ha avançat 'Eldiario.es'. Aquest moviment arriba després que a finals d'abril s'apartés del tribunal Juan Pablo González a causa de la seva afinitat a la formació conservadora i es convertia així en el tercer magistrat recusat en diferents peces del cas Gürtel.

Un canvi en les normes del repartiment dels jutges va concloure que els magistrats que van dictar sentència de la primera etapa de la Gürtel, que va suposar la condemna del PP a pagar 245.000 euros, no podien repetir en el cas de la caixa B. Tanmateix, davant la sortida de González, ara Hurtado torna a entrar a la sala, segons una providència de la sala penal de l'Audiència Nacional.

Així, Hurtado formarà part del trio de magistrats amb la presidenta de la secció segona de la sala penal, María José Rodríguez Duplá, al capdavant; juntament amb María Riera Ocáriz. Aquesta jutge ha arribat a la sala penal després que José Ricardo de Prada passés a serveis especials per integrar el Tribunal Penal Internacional de l'Haia. Fins fa uns dies era la presidenta de la secció 23 de l'Audiència Provincial de Madrid.

En la sentència de la Gürtel, Hurtado considerava que calia "partir de la total absència de participació i de desconeixement dels fets delictius" del PP a escala nacional. Al seu entendre, no quedava acreditat que la formació fos coneixedora del que passava a les agrupacions de Majadahonda i Pozuelo de Alarcón. "Ortega i Sepúlveda estaven actuant d'amagat del partit, i encara menys s'explica que el PP hagi tingut un benefici", va argumentar el jutge, que va opinar que els "autèntics beneficiaris" eren els dos exalcaldes, que són els que es van presentar a les eleccions municipals del 2003.

stats