Política 05/11/2017

Els carrers de Madrid també "seran sempre nostres"

Madrilenys pel Dret a Decidir organitza una manifestació per la llibertat dels presos polítics

Júlia Manresa
2 min
"Els carrers seran sempre nostres" ressona a Madrid

MadridEl de diumenge ha estat el primer vespre fred d’aquesta tardor a Madrid. També va ser el primer dia que la capital espanyola veia tallats els seus carrers per una manifestació a favor del dret a decidir i per l’alliberament dels presos polítics. Centenars de persones s'han aplegat al km 0 de la geografia espanyola a dos quarts de vuit del vespre per intentar arribar fins a les portes del Congrés dels Diputats amb crits per l’alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i els membres del Govern català, però també a favor de la democràcia fent seva, i dient-la en català, la consigna “Els carrers seran sempre nostres”.

La convocatòria l’havia fet una altra vegada Madrilenys pel Dret a Decidir, la plataforma que ja ha mobilitzat centenars de persones a Madrid dues vegades, primer per donar suport al referèndum de l’1-O i després per condemnar la repressió. Diumenge, però, per primera vegada els manifestants han intentat arribar a la porta dels lleons del Parlament espanyol, i gairebé ho van aconseguir. La policia els va deixar avançar tallant els principals carrers del centre de la capital: Alcalá, la Gran Via i part del passeig del Prado. Però quan ja enfilaven cap al Congrés la policia havia acordonat la zona i qualsevol accés des dels carrers del barri de Las Letras.

Durant la marxa s'han sentit crits de suport com ara “Madrid està amb el poble català”, però també “No és cap delicte defensar la terra”. També van cridar contra un govern espanyol que van qualificar de “lladre” i de “feixista”, i a favor de l’autodeterminació. Els manifestants han avançat amb tota normalitat sense cap incident ni cap manifestació contraprogramada, com havia passat l’última vegada. D’aquesta manera, i tot i el fred, centenars de persones de la capital espanyola han volgut demostrar que els carrers de Madrid també “seran sempre nostres”.

stats