Política 23/10/2019

En llibertat amb càrrecs el detingut per haver llançat una bengala a l'helicòpter dels Mossos

Fins ara 31 persones han ingressat preventivament a presó pels aldarulls, segons el TSJC

Montse Riart
1 min
Dos agents de la Policia Nacional al centre de Barcelona

BarcelonaUn jutjat de guàrdia d'Igualada ha deixat en llibertat amb càrrecs l'home detingut per, presumptament, haver llançat una bengala a l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls de la setmana passada. Tot i que l'informe policial el responsabilitzava d'un homicidi en grau de temptativa, finalment el jutge ha decidit investigar-lo únicament per desordres públics i atemptat a l'autoritat i passarà el cas a un jutjat de Barcelona, perquè allà es van produir els fets.

Des del 14 d'octubre, 31 persones han ingressat preventivament a presó pels aldarulls registrats després de les protestes contra la sentència del Procés, segons l'últim balanç fet públic pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Fins ara es coneixien 28 ordres de presó provisional, però no es coneixien les mesures acordades pels jutjats de localitats, sinó únicament els de les capitals de demarcació. Ara s'hi ha afegit els dos ultres relacionats amb la pallissa a un jove a l'Eixample de Barcelona (van ingressar preventivament a presó per un jutjat de Badalona i un altre de Mataró) i un tercer empresonat per ordre d'un altre jutjat.

Un menor ingressa en un centre de justícia juvenil

En total, segons el TSJC, 148 detinguts han passat a disposició judicial, entre els quals quinze menors. Un jutge va decretar l'ingrés d'un d'ells en un centre de justícia juvenil, mentre que els altres catorze han quedat en llibertat vigilada.

Pel que fa als altres 102 adults arrestats que han quedat en llibertat amb càrrecs, en alguns casos els han prohibit participar en mobilitzacions temporalment o els han dictat ordres d'allunyament respecte d'un punt on es van produir disturbis.

stats