Política 05/06/2013

El jutge cita a declarar d'urgència l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa

Prèviament, ha estat citat l'exdirector financer de la caixa, Ildefonso Sánchez Barcoj

Europa Press
1 min
El cas Blesa, un nou maldecap Per a la cúpula del PP

MadridEl titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid, Elpidio José Silva, ha citat a declarar amb caràcter d'urgència l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa a les 12 del migdia, han informat a Europa Press en fonts jurídiques. Prèviament, ha estat citat l'exdirector financer de la caixa, Ildefonso Sánchez Barcoj, qui minuts abans de les 11.00 hores entrava al jutjat per prestar declaració.

El passat 31 de maig, el jutge Elpidio José Silva va deixar temporalment la investigació del crèdit que Caja Madrid va concedir a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán a l'espera que l'Audiència Provincial de Madrid resolgui sobre la seva recusació, presentada pels advocats de Blesa.

El jutge Silva investiga el préstec per valor de 26,6 milions d'euros que la caixa d'estalvis va atorgar a Díaz Ferrán quan era conseller el 2008, així com la compra del City National Bank de Florida l'abril del 2010.

Per aquest segon assumpte, el jutge va ordenar l'ingrés de Blesa a la presó de Soto del Real el 16 de maig, que va abandonar a les 24 hores després de dipositar una fiança de 2,5 milions d'euros.

stats