El jutge manté també el tercer grau per als presos de Lledoners mentre resol el recurs de la fiscalia

El jutjat de vigilància penitenciària del qual depenen Dolors Bassa i Carme Forcadell també va avalar el seu règim de semillibertat

ARA
1 min
Els presos polítics en el moment de sortir de Lledoners

BarcelonaEl jutjat de vigilància penitenciària ha acordat mantenir de moment el tercer grau als presos polítics de Lledoners, segons ha informat l'agència Efe i ha confirmat l'ARA. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart podran continuar amb el règim de semillibertat fins que es resolgui el fons del recurs presentat per la Fiscalia. És la mateixa decisió que va prendre aquest dimarts el jutjat del qual depenen l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa.

El juliol, el jutjat de vigilància penitenciària els va suspendre el règim de semillibertat als set presos de Lledoners, a diferència de Bassa i Forcadell. Aquesta vegada, però, qui ha pres la decisió no és la mateixa jutge que a l'estiu, qui malgrat tot, havia avalat el tercer grau dels líders independentistes. Tots els presos independentistes van ser classificats en tercer grau una altra vegada el 28 de gener, just el dia abans que comencés la campanya electoral. La Fiscalia va recórrer aquesta decisió l'endemà de les eleccions i en va demanar la suspensió cautelar.

stats