Política 24/10/2017

Una jutge investiga el setge policial a la seu de la CUP el 20-S

La magistrada considera que els fets poden constituir una "infracció penal"

Efe
2 min
La CUP impedeix que la Policia Nacional entri a la seva seu

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha obert diligències per investigar el desplegament de la Policia Nacional del 20 de setembre davant la seu de la CUP a Barcelona i ha requerit a aquell cos policial que li remeti un informe amb els detalls sobre la seva actuació. En un acte, al qual ha tingut accés Efe, la titular del jutjat número 9 de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia que la CUP va presentar contra la Policia Nacional, la qual va acusar de delictes contra la inviolabilitat domiciliària i d'altres garanties de la intimitat comesos per funcionari públic, així com de coaccions greus.

La denúncia va ser motivada pel desplegament de més d'un centenar d'agents de la Policia Nacional el 20 de setembre davant la seu de la CUP, on es van estar durant prop de sis hores mentre centenars de manifestants s'hi concentraven per impedir l'entrada dels agents al local del partit polític. En aquella actuació, que va coincidir amb la jornada de detencions i registres ordenats per un jutge de Barcelona que investiga els preparatius del referèndum, la Policia Nacional va acabar retirant-se de les portes de la seu de la CUP sense entrar al local, després de limitar-se a requisar material de propaganda relativa a l'1-O a diversos militants que l'estaven carregant en un vehicle.

La jutge de Barcelona considera a la seva interlocutòria que els fets relatats per la CUP a la seva denúncia podrien ser "constitutius d'infracció penal", de manera que ha enviat un ofici a la Direcció General de la Policia perquè li remeti un informe "sobre la seva actuació" a la seu del partit el 20 de setembre passat.

A la denúncia, presentada per la CUP, el partit acusa la Policia Nacional de portar a terme una actuació més pròpia d'una organització mafiosa que d'un organisme públic", per haver acudit a la seva seu sense ordre judicial. La CUP manté a la seva denúncia que els agents van confiscar el material electoral sense lliurar als militants cap acta, i que els policies tenien la intenció d'accedir a l'interior de la seu del partit, encara que van desistir de fer-ho perquè se'ls va exigir que la mostressin.

Mentre els agents esperaven durant gairebé sis hores davant la seu de la CUP, nombrosos militants es van acostar al lloc per mostrar el seu suport a la formació anticapitalista, cosa que va propiciar que també s'hi desplacessin diversos efectius antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Segons afegeix la CUP en la seva denúncia, la intervenció policial va suposar un "atac a la llibertat política", ja que els agents van intentar accedir al local d'una organització política.

stats