Política 20/06/2013

Blesa surt de la presó i demana "un jutge imparcial"

El jutge Elpidio José Silva ha ordenat aquesta tarda la posada en llibertat de l'expresident de Caja Madrid, després de l'anul·lació, dimecres, del cas

Europa Press
2 min

MadridL'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa ha sortit aquest dijous al vespre, gairebé a dos quarts de nou, de la presó, després que el jutge d'Instrucció número 9 de Madrid, Elpidio José Silva, hagi decretat aquest dijous a tarda la seva posada en llibertat. Al matí, la Fiscalia ha demanat la posada en llibertat de Blesa, i, a primera hora d'aquesta tarda, l'advocat de l'exbanquer, Carlos Aguilar, arribava a la presó de Soto del Real (Madrid) amb la interlocutòria i l'ordre de llibertat. Blesa ha estat a la presó des del 5 de juny.

EL banquer ha assegurat a l'abandonar la presó que no es penedeix "de res" perquè ha estat "injustament acusat de dos delictes" i que l'"únic" que desitja és que la seva causa s'aclareixi "amb un jutge imparcial".

Preguntat per si pensa emprendre algun tipus d'acció legal per les seves quinze dies a la presó, el banquer ha respost que ja ho veurà "al seu dia".

A les portes de la presó el lletrat ha manifestat als mitjans de comunicació que estava parcialment satisfet amb la decisió del jutge Silva perquè Blesa ha estat diverses setmanes injustament a la presó, segons Aguilar, i aquesta circumstància és difícilment reparable. Encara no ha decidit si adoptarà mesures contra l'instructor del cas.

La decisió es produeix després que ahir l'Audiència Provincial de Madrid anul·lés les actuacions derivades de la investigació sobre el préstec de 26,6 milions d'euros concedit a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán quan era conseller de l'entitat.

L'Audiència de Madrid va anul·lar aquest procediment per considerar que el jutge Elpidio José Silva l'havia reobert mesos després sense un suport probatori suficient. La interlocutòria afegia que es va atemptar a més contra el dret a la intimitat i al secret de comunicacions tant de Blesa com de Díaz Ferrán a l'ordenar tenir accés al contingut dels seus correus electrònics.

En l'escrit presentat pel Ministeri Públic davant el Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid, se sol·licitava la posada en llibertat per la "falta de validesa dels nous elements probatoris" invocats pel jutge Silva per justificar l'ingrés a la presó de Blesa i per la "falta de legitimació" de Manos Limpias, que exerceix l'acusació i va sol·licitar la mesura cautelar de la presó provisional.

stats