Política 24/05/2018

La jutge decreta presó incondicional per a Eduardo Zaplana

La magistrada ha establert llibertat amb mesures cautelars per a l'empresari José Cotino

Ara / Efe
1 min
Eduardo Zaplana, expresident de la Generalitat  Valenciana, a la seva arribada a la comàndancia de la Guàrdia Civil a la localitat madrilenya de Tres Cantos

ValènciaLa magistrada del jutjat d'instrucció número 8 de València ha atès la petició de la Fiscalia Anticorrupció i ha declarat presó incondicional sense fiança per a l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana. L'excap del Consell està acusat, juntament amb sis persones més, per suposats delictes de suborn, prevaricació, malversació i blanqueig de capitals.

L'expresident valencià i exministre de Treball ha sigut traslladat aquest matí davant la jutge després que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil acabés ahir els escorcolls als seus domicilis i a la seva oficina. La fiscalia ja va anunciar l'oposició a la posada en llibertat de l'excap del Consell malgrat que els advocats del detingut esgrimissin en un escrit a la jutge la leucèmia que pateix com a argument per deixar-lo lliure.

A més de Zaplana, la jutge ha dictat presó per a l'advocat i assessor fiscal Francisco Grau i l'ex alt càrrec de l'Agència Valenciana de Turisme i exdirectiu del parc temàtic Terra Mítica Joaquín Barceló. De la resta de detinguts dimarts per aquest cas, han quedat en llibertat amb mesures cautelars els empresaris Vicente i José Cotino, nebots de l'ex director general de la policia espanyola i expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, també investigat per aquest assumpte; l'excap de gabinet de Zaplana a la Generalitat Valenciana, Juan Francisco García, i Felisa López, dona de Joaquín Barceló.

stats