Política 14/09/2020

La Junta de Personal de Menorca denuncia la falta de professors per garantir la seguretat del curs

Exigeixen a la Conselleria d'Educació una rectificació

Ivan Martin
2 min
El sector educatiu menorquí demana més recursos públics per a garantir el desenvolupament del curs.

MaóLa Junta de Personal Docent no Universitari de Menorca ha denunciat aquest dilluns la falta de professors als centres educatius de l’illa i demana a la Conselleria d’Educació del Govern balear que rectifiqui i afavoreixi la incorporació de més personal. Segons l’òrgan, l’Executiu autonòmic ha contractat un total de 21 docents a Menorca, una xifra que “no arriba, ni de bon tros, a un increment d’un professor més per centre”.

Per aquest motiu, consideren que l’illa és víctima d’un greuge en comparació amb la resta de l’Arxipèlag: “Ens perjudica amb relació a les altres illes, on l’augment, si bé també és insuficient, és significativament superior. Amb l’arribada de tan pocs professors no es pot complir la baixada de ràtios exigida per les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia”, denuncien.

D’altra banda, la Junta de Personal insisteix que les 21 incorporacions als centres menorquins no permeten garantir les ràtios d’alumnes que requereix la normativa de l’Administració: “Consideram que no haurien de passar de 15 alumnes per aula, el reforç de la Conselleria posa en risc la seguretat i no assegura la presencialitat en totes les etapes educatives, que és allò desitjable”.

Finalment, demanen que es duguin a terme proves serològiques a tot el personal docent, amb l’objectiu de prevenir davant possibles contagis de covid-19. De la mateixa manera, reivindiquen la presència de personal sanitari en els equipaments educatius. “En situacions excepcionals, es requereixen mesures excepcionals. L’educació i la sanitat són dos puntals de la nostra societat que ara mateix mereixen tota l’atenció. En el cas de Menorca, la pandèmia no ha fet sinó agreujar i fer més paleses unes mancances que ara és hora d’enfrontar amb decisió”, manifesten.

stats