Política 07/09/2020

La Junta de Personal Docent de Menorca demana endarrerir el curs escolar

Denuncien que afronten l'any acadèmic sense poder garantir la seguretat

Ivan Martín
1 min
Els docents de l'illa creuen que necessiten dues o tres setmanes per preparar el curs amb millors condicions.

MaóEl president de la Junta de Personal Docent no Universitari de Menorca, Rafel Carretero, ha demanat a la Conselleria d’Educació del Govern balear que endarrereixi l’inici del curs escolar fins que descendeixi la corba de contagis de covid-19. La Junta de Personal està integrada pels sindicats STEI, CCOO, UGT, ANPE, Alternativa Sindicat Docent i UOB. D'aquesta manera, Menorca se suma a la petició realitzada per la Junta de Personal Docent de Mallorca.

Considera que, amb les condicions actuals, el curs acadèmic no pot començar amb garanties de seguretat. “Necessitam un poc de temps, no tenim recursos, ràtios ni infraestructures adequades per assegurar el normal desenvolupament de l’any acadèmic. És una inversió; si podem endarrerir dues o tres setmanes el curs, guanyarem mesos amb vista al futur”, afirma.

Carretero opina que ha arribat el moment d’afrontar una de les grans assignatures pendents que té la societat des de fa dècades, la regulació de la conciliació de la vida laboral i la familiar. D’altra banda, creu que mentre la Conselleria de Salut segueix unes directrius, la d’Educació “va per una altra direcció”.

La situació a Ciutadella, que concentra el 67% dels contagis en seguiment per les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC), tampoc passa desapercebuda pel president de la Junta de Personal. “És un moment delicat en comparació amb la resta de municipis, perquè els centres tindran un major risc de contagis, fet que avala la nostra petició i va en línia amb el que demana el Sindicat Mèdic de les Balears. A França estan millor que a l’estat espanyol i ja han tancat 22 escoles. Ens estam precipitant”, ha declarat.

stats