Política 19/04/2019

Demanen 16 anys de presó per a un home que va violar, robar i agredir la seva exparella

Serà jutjat el proper dimarts a l'Audiència de Palma

Ara Balears
2 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaUn home de 40 anys serà jutjat el proper dimarts per l'Audiència de Palma acusat de retenir, violar, agredir, robar i coaccionar la seva exparella, a la qual tenia prohibit acostar-se per ordre judicial. La Fiscalia sol·licita per a ell penes que sumen 16 anys de presó.

Segons l'escrit d'acusació del Ministeri Públic, el 21 d'octubre de 2017, després de quedar en llibertat provisional després d'haver estat acusat de maltractament per la que era la seva companya sentimental, l'home va vulnerar la prohibició d'acostar-s'hi i comunicar-se amb ella, perquè la va cridar insistentment i va aconseguir que la citàs al domicili de Palma on havien viscut junts.

Des d'aquesta nit fins al 26 d'octubre, el processament va tancar la dona al pis i la va amenaçar per exigir-li que retiràs la denúncia que li havia posat per agressions anteriors, explica el fiscal. La víctima va aconseguir convèncer-la que abandonassin el domicili però ell la va obligar a acudir a un allotjament turístic a Establiments on, la matinada del 27 d'octubre, la va amenaçar i la va forçar sexualment.

Al matí, relata la Fiscalia, la dona va intentar cridar l'atenció sobre la seva situació de persones que passaven al costat de la seva habitació fent cops a una finestra, però l'home es va despertar i li va clavar una pallissa que li va produir ferides de les quals va tardar una setmana a curar-se. Per evitar que tornàs a intentar escapar-se, l'acusat la va obligar a empassar sis pastilles d'un fàrmac relaxant que la varen tenir dormida fins a les 14 h, quan es va despertar i va aconseguir fugir per una finestra durant un descuit de l'agressor.

Per totes aquestes accions, la Fiscalia acusa el processament, de nacionalitat búlgara, de trencament de mesura cautelar, detenció il·legal, agressió sexual, maltractaments familiars, coaccions i furt, delictes pels quals sol·licita per a ell un total de 16 anys de reclusió.

stats