Política 25/02/2021

Josep Ferrà: “La gestió dels fons europeus serà crucial per fonamentar la transició a un nou model més sostenible"

MÉS per Mallorca reclama la participació activa de les institucions balears en la gestió dels fons europeus

ARA Balears
1 min
Més per Mallorca.

PalmaEl portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha assegurat que "la gestió dels fons europeus serà crucial per fonamentar la transició a un nou model més sostenible" i que, per això, és necessari que les institucions balears tinguin una participació activa en la seva gestió, segons han informat en un comunicat.

Ferrà també ha remarcat que "aquests fons suposen una gran oportunitat per a les Illes no sols per les aportacions econòmiques, sinó també perquè suposen una primera passa efectiva per transformar i evolucionar". Per això, el portaveu ha insistit en el fet que les Illes no poden quedar al marge "d'uns projectes que poden definir un nou model".

En aquest sentit, Ferrà proposa que aquestes ajudes puguin promoure un creixement més inclusiu i respectuós amb el medi ambient, a més de la transformació estructural necessària per fer front a la digitalització i a la transició cap a una economia verda.

En el comunicat han explicat que els fons són una prioritat i que per això duran aquesta qüestió a la mesa del pacte per poder "defensar els interessos de les Illes". Ferrà també ha anunciat la creació d'un grup de feina polític amb diferents perfils per tal "d'articular una proposta ambiciosa i participada referent als fons europeus i defensar-la a les institucions". A més, sol·licitaran la presència del nou conseller de Fons Europeus i el seu equip als espais de feina permanent del pacte dels Acords de Bellver.

stats